A mai nap újra vallatóra fogtuk az OUTDOORCHEF Chelsea 570 grlilljét egy átdolgozott recepttel. Mert ugye mit csináljon szegény férfiember ha a garázsában csapról folyik a Flower Power ? Persze, hogy megissza és áthívja a haverokat, majd mikor már minden és mindenki sörben fuldoklik megszületik a nagy ötlet, valahogy sörrel grillezzünk.
Rengeteg sörös recept elérhető az interneten, mint például állítsuk sörösdobozra a csirkét, ami elég jó de hát nálunk csapon van a sör, és itt jön újra képbe az OUTDOORCHEF zseniális grillje. Mert mint a képek is mutatják a hővédő lemez közepén van egy tálka amit az indirekt grillezésnél feltöltünk vízzel, hogy párásabb legyen a levegő.
De nekünk a csapból is sör folyik ezért kénytelenek voltunk Flower Powerrel feltölteni..... :) a rácsra pedig egy egyszerű csirkét tettünk . A recept változatlan, annyi kivétellel, hogy sörpárában fürdik....mit fürdik lubickol!
A metódus a következő: kb. 15 percenként mindig töltöttünk a kis tálba sört, a köztes időben pedig magunkba, és mindig tettünk rá almafa darabokat, hogy füstölődjön is. Jelen pillanatban 45 perce grillezünk és nem tudom eldönteni, hogy a csirke mámorosabb vagy mi....
A csirke velünk együtt elkészült ehez mindössze 1:15 percre volt szükség :) A bőre ropogós a húsa szaftos, mi kellhet még....mondjuk egy sör....
Köretként egy kis piriított kuszkusz, grillezett tök és cukkini + zöldfűszerként snidling és petrezselyem.