GasztroGarázs

Részeges Csirke...

2016. május 27. - GasztroGarázs

A mai nap újra vallatóra fogtuk az OUTDOORCHEF Chelsea 570 grlilljét egy átdolgozott recepttel. Mert ugye mit csináljon szegény férfiember ha a garázsában csapról folyik a Flower Power ? Persze, hogy megissza és áthívja a haverokat, majd mikor már minden és mindenki sörben fuldoklik megszületik a nagy ötlet, valahogy sörrel grillezzünk.

reszeges_csirke.jpg 

Rengeteg sörös recept elérhető az interneten, mint például állítsuk sörösdobozra a csirkét, ami elég jó de hát nálunk csapon van a sör, és itt jön újra képbe az OUTDOORCHEF zseniális grillje. Mert mint a képek is mutatják a hővédő lemez közepén van egy tálka amit az indirekt grillezésnél feltöltünk vízzel, hogy párásabb legyen a levegő.

reszeges_csirke_1.jpg

 

De nekünk a csapból is sör folyik ezért kénytelenek voltunk Flower Powerrel feltölteni..... :)  a rácsra pedig egy egyszerű csirkét tettünk . A recept változatlan, annyi kivétellel, hogy sörpárában fürdik....mit fürdik lubickol! 

reszeges_csirke_2.jpg

 

A metódus a következő: kb. 15 percenként mindig töltöttünk a kis tálba sört, a köztes időben pedig magunkba, és mindig tettünk rá almafa darabokat, hogy füstölődjön is. Jelen pillanatban 45 perce grillezünk és nem tudom eldönteni, hogy a csirke mámorosabb vagy mi....

reszeges_csirke_3.jpg

A csirke velünk együtt elkészült ehez mindössze 1:15 percre volt szükség :) A bőre ropogós a húsa szaftos, mi kellhet még....mondjuk egy sör....

reszeges_csirke_4.jpg

Köretként egy kis piriított kuszkusz, grillezett tök és cukkini + zöldfűszerként snidling és petrezselyem.

reszeges_csirke_5.jpg

reszeges_csirke_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr298752956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása