GasztroGarázs

Csirkés burrito

2015. június 06. - GasztroGarázs

Nem azért mondom, de nyár van. Egyeseknek annyira nyár van, hogy már nyaralni is elmennek, például van, aki Mexikóba megy. Ez még nem is lenne baj, de meg is osztja velem a fészbukon az ott készült képeket, amint épp margarita koktélt szürcsöl, delfinnel úszik a víz alatt, naplementében lovagol a kedvesével az óceánparton vagy éppen egy fókával motorcsónakázik.

Nem. Hiszem. El.

De tudod mit? Mi meg a kisházika kertjében burritot grillezünk. Fel is teszem a fészbukra, itt van ni, lehet irigykedni. Már majdnem olyan, mint egy mexikói nyaralás.

img_0209.jpg

Csirkés burrito

Hozzávalók 4 mexikóinak

2 csirkemellfilé

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg brie

4 nagyobb paradicsom vagy darabolt paradicsom konzerv

1 nagyobb kaliforniai paprika

10 dkg cheddar

1 konzerv vörösbab

4 tortillalap

2 evőkanál vaj

római kömény só, bors

img_0128.jpg

Elkészítés:

Jó kis tüzet gyújtottuk.

A csirkemelleket megfeleztük, sóztuk, borsoztuk, római köményeztük, majd ment a rácsra, a feldarabolt paprikával együtt 10-15 percre. Nem kell kiszárítani, de azért jól süljön át, mert a csirke nem jó mediumra:)

img_0121.jpg

img_0130.jpg

Kész volt, levettük, félretettük.

img_0133.jpg

A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot, na meg a sült kaliforniai paprikát kis kockákra vágtuk, majd a vaj társaságában rácsaptuk a grillre a már jól bevált serpenyőben. Amikor kicsit már összeszottyad, akkor ment bele a szeletekre vágott brie. Kóstolni kell, sózni, borsozni ér.

Ez is kész.

img_0148.jpg

img_0154.jpg

 

Már csak az összeállítás van hátra.

A cheddart meg kell reszelni és szépen elteríteni a tortillalapon. Mi nagyon egészséges teljes kiőrlésű tortillát vettünk, kizárólag a lelkiismeretünk megnyugtatása végett.

img_0195.jpg

Aztán jön a paradicsomos cucc.

img_0196.jpg

Végül a bab és a szeletekre vágott hús.

img_0197.jpg

Ezután a tortilla két oldalát felhajtjuk, és megpróbáljuk ügyesen feltekerni, hogy egyben maradjon, és már mehet is a grillre.

img_0200.jpg

2-3 percig sütjük, egyszer megfordítjuk, hogy szép színt kapjon és a sajt is megolvadjon belül.

img_0209.jpg

 

És a tanulság: mindenki gondolja meg mit posztol a fészbukra, mert mi legrillezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr347511600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása