Nem azért mondom, de nyár van. Egyeseknek annyira nyár van, hogy már nyaralni is elmennek, például van, aki Mexikóba megy. Ez még nem is lenne baj, de meg is osztja velem a fészbukon az ott készült képeket, amint épp margarita koktélt szürcsöl, delfinnel úszik a víz alatt, naplementében lovagol a kedvesével az óceánparton vagy éppen egy fókával motorcsónakázik.
Nem. Hiszem. El.
De tudod mit? Mi meg a kisházika kertjében burritot grillezünk. Fel is teszem a fészbukra, itt van ni, lehet irigykedni. Már majdnem olyan, mint egy mexikói nyaralás.
Csirkés burrito
Hozzávalók 4 mexikóinak
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg brie
4 nagyobb paradicsom vagy darabolt paradicsom konzerv
1 nagyobb kaliforniai paprika
10 dkg cheddar
1 konzerv vörösbab
4 tortillalap
2 evőkanál vaj
római kömény só, bors
Elkészítés:
Jó kis tüzet gyújtottuk.
A csirkemelleket megfeleztük, sóztuk, borsoztuk, római köményeztük, majd ment a rácsra, a feldarabolt paprikával együtt 10-15 percre. Nem kell kiszárítani, de azért jól süljön át, mert a csirke nem jó mediumra:)
Kész volt, levettük, félretettük.
A hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot, na meg a sült kaliforniai paprikát kis kockákra vágtuk, majd a vaj társaságában rácsaptuk a grillre a már jól bevált serpenyőben. Amikor kicsit már összeszottyad, akkor ment bele a szeletekre vágott brie. Kóstolni kell, sózni, borsozni ér.
Ez is kész.
Már csak az összeállítás van hátra.
A cheddart meg kell reszelni és szépen elteríteni a tortillalapon. Mi nagyon egészséges teljes kiőrlésű tortillát vettünk, kizárólag a lelkiismeretünk megnyugtatása végett.
Aztán jön a paradicsomos cucc.
Végül a bab és a szeletekre vágott hús.
Ezután a tortilla két oldalát felhajtjuk, és megpróbáljuk ügyesen feltekerni, hogy egyben maradjon, és már mehet is a grillre.
2-3 percig sütjük, egyszer megfordítjuk, hogy szép színt kapjon és a sajt is megolvadjon belül.
És a tanulság: mindenki gondolja meg mit posztol a fészbukra, mert mi legrillezzük.