GasztroGarázs

A legegyszerűbb grill-hal recept, a’la Antony... FRISSÍTVE!

2015. június 07. - GasztroGarázs

Néhány éve Görögországban nyaraltunk Rhodosz szigetén, ahol megtaláltuk a legnyugisabb partszakaszt. A Posseidon strand egy szikla tövében állt, távol a turistáktól, össz-vissz 8db napernyővel és egy Üvegtigris-szerű bódéval, na és a tulajjal: Anthony-val, aki tökélyre fejlesztette a semmittevést. Amikor odatévedtünk és megkérdeztük, hogy mennyibe kerül a napágy bérlés,  egész jó angolsággal azt mondta: "Nem kerül semmibe csak fogyasszatok nálam. Van sör meg hal”.

Kicsit még kérdezősködtünk, de ezt is gyorsan rövidre zárta:  “Take it easy! Tegnap buliztunk a haverjaimmal és hulla másnapos vagyok”. Na itt már tudtuk, hogy jó helyen vagyunk…..

Innentől kezdve egy hétig csak halat ettünk görögsalátával….

poseidon_3.jpg

Grillezett hal Anthony módra

Ez a recept nagyon egyszerű, nem kell hozzá sok minden a halon kívül, csak fokhagyma, olivaolaj, citrom és rozmaring.

Fejenként egy kisebb hallal lehet számolni, mi a METRO-ban vettük meg, mert igazán jó a hal kínálatuk. Ehhez a recepthez legjobb az aranydurbincs.

Előkészítés:

A halat be kell irdalni, nem túl sűrűn.

Meg kell sózni nagyszemű sóval.

A hasába bele kell tenni két megroppantott fokhagymát és egy-két rozmaring ágat.

Majd meg kell kenni egy kis olivaolaj és fél citrom keverékével.


img_0176.jpg

img_0187.jpg

img_0184.jpg

 

Sütés:

Amikor Anthony-t kérdeztem a titokról, csak annyit mondott “slow fire”.

img_0254.jpg

 

Szóval nem kell nagy tűz, egy kicsi épp elég lesz (180-200 fok). Süsd meg mindkét oldalát, nem kell vele kapkodni, nem fogod túl sütni. Akkor lesz kész, ha a bőre egy kicsit megpirult és a fokhagyma megpuhult a hasában. Bár ez csak evés közben derül ki :)

A sikeréről annyit, hogy a kizárólag hús- és csokievő 6 éves unokaöcsémet is levette a lábáról és felváltva járult a betevőért az anyja és az apja tányérjához. Gondolhatjátok ezek után, hogy mi volt a reakciója a halimádóknak:)

img_0266.jpg

 

És egy kis ráadás a hal a mellé: tengeri cucc rajongók feldobhatják a menüt grillezett tintahal karikákkal is.

Kevés ennél egyszerűbb grill étel van...

Vettünk pucolt tintahalat (szintén a METRO-ban) és felkarikáztuk 1cm-es szeletekre

img_0160.jpg

Csináltunk egy olajos-fokhagymás-citromos pácot, amiben megforgattuk és felraktuk a grillre.

img_0161.jpg

Vigyázat! Könnyű túlsütni, és akkor gumikarika lesz belőle. Ha kicsit visszapöndörödik a széle akkor már jó, de inkább folyamatosan kóstolni kell az a legegyszerűbb:) 

Tálaláskor kis citrom és olaj kell rá.

Ennyi, mondtam, hogy egyszerű :)

img_0169.jpg

 

 

Közkívánatra képek a Poseidon strandról :) 

poseidon_1.jpg

poseidon.jpg

poseidon_3.jpg

poseidon_5.jpg

poseidon_4.jpg

poseidon_6.jpg

poseidon_2.jpg

Itt találod

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr197508272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása