Az eper szezonnal van tele az összes női magazin. Ilyenkor gondolom a gasztro rovatok szerkesztői megnyitják a gépükön az epres mappát, így bekerülhet a 23.-24. oldalra a tavalyi, meg a tavalyelőtti és az azelőtti epercharlotte, meg az epres kiskosárkák és a csokiba mártott eper is. Nincs is ezzel baj. Már mindent megsütött valaki egyszer és a legjobb sütit is unják valahol.
Ezért én most félretettem az aktuális magazint, és a nagy melegre való tekintettel úgy döntöttem, hogy nem is sütök semmit.
Poszt vége. Köszi, hogy elolvastátok, Nézzetek be legközelebb is!
Na jó, nem sütöttem, hanem hűtöttem:)
Epres-cseresznyés parfé mentával
Hozzávalók:
- 20 dkg eper
- 20 dkg cseresznye
- 1 zacskó habtejszín (2,5 dl)
- 1 doboz joghurt
- 1 doboz tejföl
- porcukor vagy édesítő ízlés szerint
- menta, citromfű
- reszelt citromhéj
A tejszínt felvertem habnak, beletettem a joghurtot és a tejfölt is. Azért használtam tejfölt is, mert nem volt otthon két doboz joghurt:) A joghurtot egyébként le kellett volna csepegtetni egy sűrű szövésű anyagon, hogy sűrű és krémes legyen, de ehhez nem volt kedvem, meg időm se kivárni, ezért éppen kapóra jött a tejföl, ami ugye alapból krémesebb és sűrűbb.
Az epret megtisztítottam, felvágtam, a cseresznyét kimagoztam és összeturmixoltam őket.
Aztán összekevertem a tejszínes cuccal. Kóstoltam, tettem bele cukrot, jó néhány kanállal, majd beleszórtam a kicsire aprított mentát és citromfüvet. Belereszeltem egy citrom héját is.
Négy kis formát és egy őzgerincet töltöttem meg, aztán ment a mélyhűtőbe.
Délelőtt 11 óra körül készült, délután fél négy körülre a kicsi formák már jól kifagytak, lehetett enni.
Nincs tanulság?
De van. Ha meleg van, hideget kell enni. Ha meleg van és ráadásul eper szezon van, akkor epres hideget kell enni. Női magazint meg nem kell venni.