GasztroGarázs

Mi ezzel búcsúztunk Bud Spencertől

2016. június 29. - banksy

Hagymás bab, spagettihalmok, hatalmas húsok, legendás idézetek, a filmtörténelem legjobban megkomponált verekedései és verhetetlen filmzenék  - mi úgy döntöttünk, hogy egy szép, nagy darab steakkel és egy hideg sörrel búcsúzunk Bud Spencertől.

 _www8664.jpg

Elővettük a már jól bevált Outdoorchef Chelsea 570C-t, és készítettünk egy tele begyújtókéménnyi faszenet. Kétzónás parazsat csináltunk, és jól átmelegítettük a rácsot is. 

A marha steaket nem cifráztuk túl, a sütés előtt nem került rá semmi, és persze itt is be kell tartani azt az aranyszabályt, hogy a grillezés előtt legalább fél órával vegyük ki a húst a hűtőből és lehetőleg utólag fűszerezzük sóval és borssal. 

_www8636.jpg

A steakhez készült egy fokhagymás, petrezselymes fűszervaj, amihez kell:

  • 10dkg jó minőségű vaj szobahőmérsékleten
  • egy csokor petrezselyem finomra aprítva
  • fokhagyma összenyomva (mennyiség ízlés szerint)
  • só, bors

A dolgunk pedig mindössze annyi vele, hogy ezeket alaposan összekeverjük és folpackba tekerve a hűtőbe, vagy akár a mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.

Emellett megcsináltuk a múltkori velőcsont Mautner Zsófi-féle salsáját is, mert annyira ízlett mindenkinek. Ehhez kell:

  • 2 csokor petrezselyem, finomra aprítva
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 kis lilahagyma, finomra aprítva
  • 1 evőkanál kapribogyó, alaposan átöblítve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Ilyen lett:
_www8690.jpg

Meg ilyen:

_www8700.jpg

 

Aztán jöhetett megérdemelt mozizás, a kedvencünk:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr528854316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása