Hagymás bab, spagettihalmok, hatalmas húsok, legendás idézetek, a filmtörténelem legjobban megkomponált verekedései és verhetetlen filmzenék - mi úgy döntöttünk, hogy egy szép, nagy darab steakkel és egy hideg sörrel búcsúzunk Bud Spencertől.
Elővettük a már jól bevált Outdoorchef Chelsea 570C-t, és készítettünk egy tele begyújtókéménnyi faszenet. Kétzónás parazsat csináltunk, és jól átmelegítettük a rácsot is.
A marha steaket nem cifráztuk túl, a sütés előtt nem került rá semmi, és persze itt is be kell tartani azt az aranyszabályt, hogy a grillezés előtt legalább fél órával vegyük ki a húst a hűtőből és lehetőleg utólag fűszerezzük sóval és borssal.
A steakhez készült egy fokhagymás, petrezselymes fűszervaj, amihez kell:
- 10dkg jó minőségű vaj szobahőmérsékleten
- egy csokor petrezselyem finomra aprítva
- fokhagyma összenyomva (mennyiség ízlés szerint)
- só, bors
A dolgunk pedig mindössze annyi vele, hogy ezeket alaposan összekeverjük és folpackba tekerve a hűtőbe, vagy akár a mélyhűtőbe tesszük felhasználásig.
Emellett megcsináltuk a múltkori velőcsont Mautner Zsófi-féle salsáját is, mert annyira ízlett mindenkinek. Ehhez kell:
- 2 csokor petrezselyem, finomra aprítva
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 kis lilahagyma, finomra aprítva
- 1 evőkanál kapribogyó, alaposan átöblítve
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Ilyen lett:
Meg ilyen:
Aztán jöhetett megérdemelt mozizás, a kedvencünk: