Az első tortát kb. 8 és fél évesen csináltam, amikor Anyu megtanított piskótát sütni, így már csak a Gála vaníliás pudingport kellett kikeverni, meg gyümölcsöt szeletelni, és már kész is volt a gyümölcstorta, a 90-es évek elejének legnépszerűbb süteménye. Később a sütirepertoárom egyre bővült, de valahogy úgy alakult, hogy legtöbbször tortákat sütöttem a különböző családi eseményekre.
Az is elég gyorsan kiderült, hogy még a jobb cukrászdai tortákat is meglepően egyszerű lepipálni jó alapanyagokból készült házi kreációkkal.
Az elmúlt három évben pedig beleléptem abba a folyóba, amibe annyi gyed-es anyuka: elkezdtem a fondant-os, marcipános tortázást. Annyira azért nem voltam hardcore, szóval nem jártam cukrász tanfolyamra és nem fizettem elő a Tortadíszítés c. szaklapra sem, így aztán csak magamat meg az internetet hibáztathattam, ha valami nem sikerült.
Most a legfrissebbet, a kétéves Hani tortáját mutatom.
Az emelet kakaós piskóta mascarponés málnás krémmel, az alsó torta pedig sima piskóta mascarponés csokoládékrémmel.
A bevonat készen vett fondant, de a türkizt ki kellett "keverni", ehhez kék és fehér masszát, valamint sárga ételfestéket használtam.
A cseresznye azért lett, mert ilyen volt a partidekoráció is, a cica pedig Hani kedvence.
Szülinapból akad még pár a nyáron, úgyhogy jövök még a kis tortáimmal:)