A libacombos eredmények után nekibátorodtunk, hogy a Monolith kamadóban egy nagyobb darab húst süssünk meg. A feltétel annyi volt, hogy csak 3 óránk van rá, így a marha kiesett, maradt a sertés, annak is a csülke. A Metróban vasárnap reggel vettem 2 csont nélküli csülköt amit kétféle módon készítettünk elő.
Az egyik az oldalasról már ismert Don Marco's fűszerkeverék a másik pedig egy klasszikus zsíros hagymás, fokhagymás sós-borsos pác volt. Néhány órát álltak a húsok a pácban-rubban mire felkerültek a rácsra.
A sütőt indirekt sütésre állítottuk össze, 130-140 C hőmérsékletet tartottunk, és természetesen hickoryval füstöltünk, a már bemutatott egyszerű módon.
Még annyi trükköt vetettünk be, hogy tettünk egy nagy alumínum tálcát a rács alá, amibe töltöttünk fél liter sört. Ezt folyamatosan pótoltuk, ahogy párolgott, plusz locsoltuk is vele a csülköt. Összesen egy liter sört használtunk fel.
2 óra múlva így nézett ki:
A végén még egy kicsit rápirítottunk a bőrére és késznek nyílvánítottuk.
Az a helyzet, hogy elragadtatásunk folyamatosan növekszik a Monolith kamadója iránt, ami egyszerre grill, smoker, és kemence. Nagyon könnyű vele sütni, és a füstölő fa adagolásának egyszerűsége igazán egyedivé teszi és kiemeli a kamadók közül.