GasztroGarázs

Sörös csülök...

2016. július 26. - GasztroGarázs

A libacombos eredmények után nekibátorodtunk, hogy a Monolith kamadóban egy nagyobb darab húst süssünk meg. A feltétel annyi volt, hogy csak 3 óránk van rá, így a marha kiesett, maradt a sertés, annak is a csülke. A Metróban vasárnap reggel vettem 2 csont nélküli csülköt amit kétféle módon készítettünk elő. 

_www2104_copy.jpg

Az egyik az oldalasról már ismert Don Marco's fűszerkeverék a másik pedig egy klasszikus zsíros hagymás, fokhagymás sós-borsos pác volt. Néhány órát álltak a húsok a pácban-rubban mire felkerültek a rácsra. 

A sütőt indirekt sütésre állítottuk össze, 130-140 C hőmérsékletet tartottunk, és természetesen hickoryval füstöltünk, a már bemutatott egyszerű módon. 

_www2077_copy.jpg

Még annyi trükköt vetettünk be, hogy tettünk egy nagy alumínum tálcát a rács alá, amibe töltöttünk fél liter sört. Ezt folyamatosan pótoltuk, ahogy párolgott, plusz locsoltuk is vele a csülköt. Összesen egy liter sört használtunk fel.

_www2130_copy.jpg

2 óra múlva így nézett ki: 

_www2094_copy.jpg

 

_www2081_copy.jpg

A végén még egy kicsit rápirítottunk a bőrére és késznek nyílvánítottuk. 

_www2100_copy.jpg

_www2120_copy.jpg

_www2149_copy.jpg

hhz_copy.jpg

Az a helyzet, hogy elragadtatásunk folyamatosan növekszik a Monolith kamadója iránt, ami egyszerre grill, smoker, és kemence. Nagyon könnyű vele sütni, és a füstölő fa adagolásának egyszerűsége igazán egyedivé teszi és kiemeli a kamadók közül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr928884598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása