Nem, a grillen bármit lehet...
Sokan úgy vannak vele, hogy a grillezés az, amikor a "zember" kint süti a húsokat, de azért a köretet úgyis bent a konyhában kell összedobni az asszonynak.
Pedig ez nem így van, a grillen annyi minden elkészíthető, még azok a dolgok is, amikről azt gondolnánk, hogy azt biztos nem lehet grillezni, mert olyan kicsi, hogy átesik a rácson.
De nem esik, mert serpenyőben csináljuk. A grillen, igen... tényleg:)
Mutatom: Argentín steak, borsos bélszín és gombás ceruzabab
Kezdjük a körettel, ami nagyon egyszerű, de mégsem szokás a grillen készíteni, viszont nekünk van egy szuper vasserpenyőnk, nyilván nem műanyag nyéllel. Ezt használtuk.
Hozzávalók:
50 dkg ceruzabab
20 dkg gomba
1 fej fehér hagyma
5 dkg vaj
És amit csinálni kell vele:
Begyújtani
Rátenni a serpenyőt, bele a vajat.
Aztán a hagymát, és a gombát, majd a ceruzababot. Meg persze sót és borsot.
Néha kevergettük, egy kicsit lefedtük, aztán mellékerültek a húsok.
vagyis A HÚSOK, már bocsánat...
Legtöbbszöbbször a Vásárcsarnokban vesszük a húst, a Steak Shopból, https://www.facebook.com/Steakshop/timeline?ref=page_internal.
Jó, bevált, nem olcsó, de nem is veszünk mindennap. A nagyobbik hús egy argentín marha hátszínszelet, a többi pedig bélszín. Nem volt érlelés, pácolás vagy más bűvészkedés, csak a bélszín érméket forgattuk durva borsba. A grillezés előtt 1 órával ki kell venni a hűtőből, mert hidegen nem jó sütni. Kb. 5 percig volt a grillen, ha hivatalos akarok lenni, akkor mondjuk medium rare-re sült. Ami már szerintem annak is ehető, aki nem rajong a véres koncokért.
Ez pedig a végeredmény.
A hús szaftos, a ceruzabab roppanós és füstös, a gomba pedig megkapja a mellékszereplőnek járó Oscart. A tanulság, hogy érdemes grillen serpenyőzni, vagy serpenyőben grillezni.. mindegy:)
Tartsatok velünk legközelebb is, mert kíváncsiak vagyunk megérdemli-e a hamburger azt az óriáshájpot, ami mostanában körülötte van, szóval kipróbáljuk, persze grillen.