GasztroGarázs

És akkor a grillen ugye csak grillezni lehet?

2015. május 15. - GasztroGarázs

Nem, a grillen bármit lehet...

Sokan úgy vannak vele, hogy a grillezés az, amikor a "zember" kint süti a húsokat, de azért a köretet úgyis bent a konyhában kell összedobni az asszonynak. 

Pedig ez nem így van, a grillen annyi minden elkészíthető, még azok a dolgok is, amikről azt gondolnánk, hogy azt biztos nem lehet grillezni, mert olyan kicsi, hogy átesik a rácson.

De nem esik, mert serpenyőben csináljuk. A grillen, igen... tényleg:)

img_9297.jpg

Mutatom: Argentín steak, borsos bélszín és gombás ceruzabab

Kezdjük a körettel, ami nagyon egyszerű, de mégsem szokás a grillen készíteni, viszont nekünk van egy szuper vasserpenyőnk, nyilván nem műanyag nyéllel. Ezt használtuk.

Hozzávalók:

50 dkg ceruzabab

20 dkg gomba

1 fej fehér hagyma

5 dkg vaj 

És amit csinálni kell vele:

Begyújtani

img_9248_copy.jpg

Rátenni a serpenyőt, bele a vajat.

img_9249_1.jpg

Aztán a hagymát, és a gombát, majd a ceruzababot. Meg persze sót és borsot.

img_9269.jpg

Néha kevergettük, egy kicsit lefedtük, aztán mellékerültek a húsok.

img_9279.jpg

vagyis A HÚSOK, már bocsánat...

Legtöbbszöbbször a Vásárcsarnokban vesszük a húst, a Steak Shopból, https://www.facebook.com/Steakshop/timeline?ref=page_internal.

Jó, bevált, nem olcsó, de nem is veszünk mindennap. A nagyobbik hús egy argentín marha hátszínszelet, a többi pedig bélszín. Nem volt érlelés, pácolás vagy más bűvészkedés, csak a bélszín érméket forgattuk durva borsba. A grillezés előtt 1 órával ki kell venni a hűtőből, mert hidegen nem jó sütni. Kb. 5 percig volt a grillen, ha hivatalos akarok lenni, akkor mondjuk medium rare-re sült. Ami már szerintem annak is ehető, aki nem rajong a véres koncokért.

Ez pedig a végeredmény.

img_9290.jpg

img_9297.jpg

A hús szaftos, a ceruzabab roppanós és füstös, a gomba pedig megkapja a mellékszereplőnek járó Oscart. A tanulság, hogy érdemes grillen serpenyőzni, vagy serpenyőben grillezni.. mindegy:) 

Tartsatok velünk legközelebb is, mert kíváncsiak vagyunk megérdemli-e a hamburger azt az óriáshájpot, ami mostanában körülötte van, szóval kipróbáljuk, persze grillen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr597461730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása