A 90-es évek óta esszük a füredi hatlépcsős szenzációs velős pirítósát, és isszuk hozzá a száraz fröccsöt. Mostanra mindkettőből jelentős mennyiséget pusztítottunk el ahhoz, hogy kiderüljön: a velős pirítós az egyik legjobb alapozó étel a pénteki/szombati füredi éjszakához. Egy vagy két velős pirítós és tuti nem leszel éhes egész este, sőt jobban bírod a piát, mintha a méltán csodás Antony féle halat ennéd :)
Tehát mi következik ebből? Az, hogy a velőspirítós, az ideális party-alapozó kaja. Persze grillen!
Velős pirítós
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés agyvelő (hmm, jól hangzik, ugye?)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- zsír vagy olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- egy kis csípős, most épp csili, meg a szegedi k. erős
- kenyér, ki mástól mint a Panelpéktől
Felkockáztam a vöröshagymát, majd az olajon üvegesre pirítottam, (ne sajnáld az olajat mert ha kevés akkor sűrű lesz) belekerült a velő meg a fűszerek, és 1 órát főztem kis tűzön.
Felszeleteltem a kenyeret, az egyik oldalát megpirítottam és megkentem a velővel, majd vissza a grillre és megpirítottam a másik oldalát is.
És mi a tanulság? Egyél velős pirítóst mert az jó....